Yogaproeverij Winter

Een terugblik

Staat de thee klaar? Check! Brandt het vuur? Check! Staan de bankjes buiten? Check! Hapjes, drankjes voor de opening? Check! Take it away!

En daar gingen we weer. Vol enthousiasme recepten uitgezocht en getest, Bleijendijk verkend, ons verdiept in de energie van de winter en hoe daar het lichaam in te ondersteunen en te laten ontspannen. Wij hadden er zin in!

En daar waren jullie, net zo enthousiast als de vorige keer. Bekende gezichten en nieuwe gezichten, klaar voor een beleving. Samen om het vuur met een welkomstdrankje en fruithapje. Verbonden in het moment.

De middag begon met een wandeling. In het begin ruimte voor kennismaking en ontmoeting. Maar sommige plekken van Bleijendijk vragen om ervaren en verstillen. Het ging vanzelf. Langzaam ging de aandacht van buiten naar binnen en werd het stil.

Terug bij het vuur kwamen de gesprekken weer rustig op gang, werd er volop geproefd van de chai latte en golden milk en uiteraard een vast terugkerende topper: de onovertroffen blissballs van Roos, dit keer aangevuld met healthy lions. Het recept daarvan vind je verderop in deze nieuwsbrief.


In de daarop volgende yogales veel aandacht voor ondersteunende oefeningen voor lever, galblaas en nieren ter voorbereiding op het ontspanningsmoment van de dag: een gemberpakking. Een warme in gember gedrenkte doek op de nierregio versterkt de ontgiftingskracht van de nieren. Er was live muziek van Henriette. Tijd voor ontspanning en loslaten. En wij stonden achter de deur een tikkeltje jaloers te zijn. Loslaten…..

De Wandeling
Rond de vuurkorf
Ontspanning & meditatie