Zet een een (gietijzeren) braadpan op hoog vuur en rooster de korianderzaad (1 tl), mosterdzaad (1 tl), komijnzaadjes (1/2 tl) tot ze gaan springen. Maal vervolgens in een vijzel tot poeder en meng dit vervolgens met de kurkuma (1/2 tl), kerriepoeder (1 tl), suiker (1 tl) en zout (1/2 tl). Zet de specerijenmengsel opzij.
Doe in dezelfde pan een flinke scheut olijfolie en fruit de rode ui (fijn gesneden) tot deze begint te kleuren. Voeg 1 rode chilipeper (fijn gesneden) en het specerijenmengsel toe en en laat alles nog eens 5 minuten op halfhoog vuur garen. Voeg vervolgens de kikkererwten (200 gram uit blik) toe en roer alles goed door.
Zet een pan met water op tot het kookt en blancheer hierin de bloemkool (roosjes van 4 cm) 1 minuut. Giet de bloemkool af en laat goed uitlekken. Voeg de bloemkool toe bij het ui en specerijenmengsel en bak het geheel nog een 3-4 minuten tot de bloemkool lichtgekleurd is.
Snij ondertussen de mango (in blokjes).
Neem een grote kom en doe hierin de mango, het bloemkool – kikkererwten mengsel en jonge bladspinazie (klein handje), wat gesneden verse koriander en limoensap. Je kunt de salade nog aanvullen met gebakken garnalen en/of cashewnoten.
Deze salade kun je zowel warm als koud eten; enjoy !
Bron: beetje van Ottolenghi en een beetje van Roos