Ingrediënten (2 personen)
Sushi bowl
150 gram sushirijst
3 eetlepel rijstazijn
norivel of sprinkles
groenten zoals komkommer, avocado, lente uitjes, wortel, peultjes, ….
omeletrol
sojasaus of tamari (glutenvrij)
sesamzaadjes
1 stronk paksoi
wokolie
wasabi-mayonaise (optioneel)
Bereiding sushi bowl
Maak de sushirijst zoals op de verpakking staat.
Voor een lekkere salade bowl laat je de rijst afkoelen. Je kunt de rijstazijn al toevoegen, dan kan deze goed intrekken.
Snijd de groenten in kleine stukjes en voeg dit aan de rijst toe. Scheur de norivellen en voeg toe.
Snijd de paksoi in stukken en bak deze in een pan met wokolie of kokosolie
Schep de ingrediënten door elkaar en serveer met sojasaus en sesamzaadjes.
Tempeh
1/2 blok tempeh, in reepjes
2 el sesamolie of wokolie
2 el sojasaus
1 el tamarindepasta
scheutje agavesiroop
1 tl paprikapoeder
Bereiding tempeh
Meng de sesamolie/wokolie, sojasaus, tamarindepasta, agavesiroop en paprikapoeder en schep de tempeh er doorheen. Marineer de tempeh minstens twee uur van te voren en zet in de koelkast. Je kunt hem ook al ’s ochtends in de marinade zetten.
Verhit wat wokolie in een klein bakpannetje en bak de tempeh ongeveer 5/6 minuten.