Summer rolls

In de zomer heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken. Een Summer roll is dan heel lekker voor de lunch of als alternatief voor een (maaltijd)salade. Je begint met het aan de kook brengen van water voor de rijstvermicelli (60 gram). Laat het 3 minuten koken. Spoel de vermicelli in een vergiet af onder koud water en laat goed uitlekken. Snijd mango (1 stuk), avocado (1-2 stuks) en winterwortel (1 stuk) in dunne reepjes en snijd verschillende kruiden (munt en koriander) en lente uitjes fijn.
Als je wat stevige summer rolls wilt dan leg je 1 rijstvel op een groot bord. Dit vel kun je beleggen met eetbare bloemetjes. Het andere rijstvel dompel je in een grote kom met lauwwarm water. Deze leg je vervolgens op het andere vel en strijk ze samen glad. Beide dompel je nog even kort in het water en schud droog en leg op het bord. Leg een groot blad ijsbergsla op de vellen en leg daarop de verschillende ingrediënten. Je kunt er ook nog wat cashewnoten in doen.
Vouw dan de rijstbladen dubbel en vouw beide zijden naar binnen. Rol dan voorzichtig maar stevig op. Snijd de rol in tweeën en leg op een mooi schaaltje.

Eet smakelijk!