Ingrediënten (voor ongeveer 8 scones):
250 gram spelmeel
2,5 theelepel bakpoeder
2 eetlepels kokosbloesemsuiker of palmsuiker
50 gram kokosolie (min 30 gram)
1 ei
75 milliliter amandelmelk
een snuf zout
hand met frambozen of blauwe bessen (optioneel) voor in of op de scones
jam (zwarte bessen of aardbeien); bij voorkeur zelf gemaakt
De scones bereidt je als volgt:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe het spelmeel samen met de bakpoeder en de snuf zout in een kom.
Klop de melk met het ei los.
Doe vervolgens de kokosbloesemsuiker, de kokosolie en het ei-melk mengsel ook in de kom. Let op: houd 1 eetlepel achter om later de scones mee te bestrijken.
Kneed met je handen het mengsel tot een deegbal.
Tip: wil je aan de scones iets extra’s toevoegen, spatel dan een hand met frambozen (ontdooid) door het deeg of de zwarte bessen bovenop.
Rol dan met een deegroller de bal uit tot een deegplak van 1,5 centimeter dik.
Steek vervolgens met een glas met een doorsnede van 6 centimeter 12 rondjes deeg uit.
Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het achtergehouden eiermengsel.
Zet de ovenplaat in de oven en bak de scones in 12 minuten gaar.
Lekker met clotted cream en jam
Enjoy!