Zomersalade met groente uit de oven en dragondressing

Ingrediënten
Voor in de oven: 180 graden; 35 minuten
1 stuk venkel
1 bloemkool
1 stronk broccoli — > optioneel
2 grote uien
4 el olijfolie
1 teen knoflook uit de pers
2 verkruimelde chilipepers

Dressing:|
1 tl mosterd
Dragon 5-6 takjes
1 teen knoflok
Ca 100 ml lichte olie
3-4 el witte wijn azijn
Citroensap

Salade:
Kruiden: peterselie (klein bosje), paar takjes dragon (fijngehakt)
200 gram roma-tomaatjes; in partjes
Bosje radijs
12 kalamatas (zwarte olijven); gehalveerd
75 gram rucola of waterkers
75 gram gehakte hazelnoot, kort geroosterd

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden
Meng alle ingrediënten voor de oven in een grote bakplaat en breng op smaak met zout en peper
Bak ongeveer 35 minuten en schep af en toe om
Maak de dressing in een blender tot het een gladde saus is en verdun met paar druppels water
Meng de ingrediënten voor de salade door de warme groeten en besprenkel met de dressing

Voor erbij ……
Je kunt deze salade goed combineren met Burrata.
Burrata is een typisch product uit de zuidelijke Italiaanse provincie Puglia.
Bij mijn bezoek aan Puglia was ik bijzonder verrast van de zachte en romige smaak.
Burrata betekent letterlijk ‘boterachtig’ in het Italiaans. Het is een verse kaas die in feite een mix is tussen mozzarella en room. Burrata wordt gemaakt van rauwe melk, meestal van buffelmelk en soms koeienmelk. Eigenlijk wordt -ie hetzelfde gemaakt als mozzarella, echter wordt er aan het einde van het proces room in de bol gespoten.