Ingredienten (4 personen)
1 pompoen
1 ui
2 tenen knoflook
200 gram risottorijst
50 gram pompoenpitten
1 pakje feta
75 gram rucola
450 gram zalmfilet met huid
700 ml water
1 blokje groentebouillon
Olijfolie om te bakken
Zout en peper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de pompoen en snij in blokjes van 2 bij 2 cm; schil hoef je niet te verwijderen.
Leg de blokjes in een ovenschaal, besprenkel met zout en peper en olijfolie en schuif gedurende ca. 20 minuten in de oven.
Snipper de ui en de knoflook. Verwarm de olie in een ruime pan, fruit de ui en knoflook, voeg dan de rijst toe en smoor deze 2 minuten mee. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, breng aan de kook en laat zachtjes sudderen en roer regelmatig om gedurende ca. 25 minuten in totaal.
Bak enkele minuten de zalmfilet op de huid in een koekenpan met olijfolie.
Rooster ondertussen de pompoenpitten in een droge koekenpan en bestrooi met wat zout. Snij de feta in blokjes.
Haal de pompoen uit de oven als deze gaar is. Als de rijst bijna gaar is (en liefst nog vrij smeuïg) voeg je de pompoen toe. Roer goed om en voeg dan de verbrokkelde feta toe en maak op smaak met peper en zout. Voeg op het laatst de rucola toe.
Strooi vlak voor het serveren de pompoenpitten erover.