Quiche met pompoen, blue stilton en kruisbessenjam

Ingrediënten
1 grote flespompoen, geschild, in blokjes v. 2 cm. (700 gr)
1,5 eetl olijfolie
250 gr roomboter bladerdeeg van Koopmans. Ongeveer 5 plakken voor deze vorm
200 gr Stilton, verkruimeld
75 gr membrillo (kweeperenpasta), in blokjes v 1 cm of kruisbessenjam
3 stuks (biologische) eieren
1,5 dl slagroom
1,5 dl crème fraîche
peper & zout

Materialen
Kom, bakplaat, quichevorm, doosn. 24 cm, bakpapier, (bakknikkers of oude bonen), kom

Bereiden
* Verwarm de oven voor op op 190 gr.C
* Doe de pompoen in een kom en meng met zout, wat zwarte peper en de olie. Verdeel over een bakplaat
* Bak de pompoen in 25 min. goudbruin, tussentijds 1x keren. Niet langer anders te zacht.
Laat afkoelen
* Zet de oven op 170 gr.C
* Onderin de vorm een rondje bakpapier. Bekleed met het deeg de vorm; laat het deeg een beetje over de rand hangen. Prik met een vorm wat gaatjes in de bodem.
* Bekleed de vorm met bakpapier, breng de bakballast aan en bak de bodem gedurende 20 min. bakken van de bodem in de gaten houden dat die niet te bruin wordt.
* Verwijder papier en ballast en bak goudbruin in 10 min. Bakken van de bodem in de gaten houden dat die niet te bruin wordt!!
* Laat het baksel afkoelen
* Verdeel de gare pompoen over de bodem, stop er de stukjes kaas en membrillo of kruisbessenjam in brokjes tussen. Zo blijf  je donkere brokjes na het afbakken zien.
* Breek de eieren in een kom en meng die met de 2 soorten room (slagroom en zure room).  Eieren en room kloppen voor je het uitgiet over de pompoen. Tijdens het bakken worden de afzonderlijke ingrediënten zichtbaar,
* Afmaken met peper & zout
* Uitgieten over de pompoen, zodanig dat de vulling zichtbaar blijft. Bak dit 25 min. in de oven
* Haal uit de oven, laat afkoelen en verwijder de overhangende korst en haal de taart uit de vorm.

Serveren: warm of op kamertemperatuur.

Bronvermelding: Yotam Ottolenghi