Pulpo (inktvis) met pasta

Verse pulpo van de Bossche markt

Pulpo is toch wel één van mijn favoriete gerechten als ik in Spanje of Portugal ben. Sinds enkele jaren is het ook bij de betere viskramen te vinden. Eigenlijk is het heel makkelijk om te maken. Dit keer heb ik het gestoofd en gegeten met Spelt-pasta.

Je maakt het gerecht als volgt:
Snijdt een grote ui fijn. Neem een stoofpan; zet deze op het vuur en doe 2 el olijfolie in de pan en doe daar de ui in. Ondertussen snijdt je 3 tenen knoflook fijn en was je de pulpo (700 gram) onder koud water en snijdt je deze in blokjes van 2 cm. Als de ui glazig zijn doe je de pulpo en de knoflook in de pan en laat je het geheel 4 minuten garen. Schep regelmatig om. Je hoeft er geen vocht bij te doen; dat komt al vrij uit de Pulpo zelf. Je voegt vervolgens of verse tomaten of tomaten uit blik (biologisch) toe. Je roert het geheel goed door en zet het vuur vervolgens op de laagste stand om een uur te laten sudderen. Mocht het vuur nog te hoog zijn, doe dan een warmteverdeler onder de pan. Serveer met pasta.

Pulpo met Spelt-pasta