Oosterse pompoen soep

oosterse-pompoensoep

Recept (4/6 personen)

700 gr pompoen
1 kleine winterwortel in stukjes
2-3 eetlepels arachide – of zonnebloemolie
1 teen knoflook (fijngesneden)
verse gember 4 cm
2 bosuitjes in ringen
2 rode pepers in ringetjes
1 eetlepel kerriepoeder
1 bosje koriander fijngehakt
1/2 liter groentebouillon
1 blik ongezoete kokosmelk
zout, versgemalen zwarte peper
1 limoen, uitgeperst

Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin op een laag vuur de stukken pompoen, wortel, gember, pepertjes, knoflook en bosui gedurende 10 minuten. Voeg dan het kerriepoeder toe, schep alles goed om en laat het nog vijf minuten zacht fruiten. Voeg dan de helft van de koriander toe, met de bouillon.

Breng aan de kook en laat de soep ongeveer vijftien minuten koken tot de groenten zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal geheel. Voeg het dikke, witte gedeelte van de kokosmelk toe samen met limoensap naar smaak, en meng dit goed door de soep. Maal er nog wat zwarte peper door en voeg – indien nodig – wat zout toe.

Serveer de soep in voorverwarmde kommen. Garneer met de rest van de koriander en wat ringetjes rode peper. Lekker met naan brood (Indiaas brood).