Pittige zoete aardappel pompoen curry

ingedienten-curry-zoete-aardappelen-pompoen-2

Recept (4/6 personen)

600 gr zoete aardappelen
half middelgrote pompoen
200 gr spinazie
200 gr kikkererwten (uit blik)
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
400 ml kokosmelk
1 rode peper (of een halve als je van minder pittig houdt)
1 ui
2 teentjes knoflook
2 cm verse gember
3 tl garam massala — > recept garam-masala
1 tl komijn
Handje amandelen
Handje koriander
Peper en zout
Olijfolie

Deze curry maak je als volgt 
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer  2 x 2 cm.
Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snij deze ook in blokjes.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook, de rode peper (zonder zaadjes) en de gember fijn.
Fruit dit aan in een grote stoofpan in wat olijfolie.

Voeg de garam massala en de komijn toe en bak dit kort mee.
Garam-Massala kun je heel makkelijk zelf maken , maar is ook te koop bij de AH.
Als je de curry direct wilt gaan eten en het gerecht niet al te scherp wilt dan adviseer ik maximaal
2 el garam massala en een halve rode peper toe te voegen. Als je de curry langer laat staan en de
volgende dag gaat eten zal je proeven dat de scherpe smaak van de kruiden deels in het eten getrokken is,
dus dat de curry minder schep is.

Voeg de zoete aardappel, de pompoen, de tomatenblokjes en de kokosmelk toe.
Laat de zoete aardappel pompoen curry op een zacht vuur ongeveer 20/25 minuten stoven.

Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en de kikkererwten. Meng nog even kort.

Breng de Indiase curry op smaak met peper en zout.

Garneer de zoete aardappel curry met wat verse koriander en gehakte amandelen.

Serveer met quinoa, rijst, Turks brood, Libanese wraps of naan brood

stoofschotel-resultaat