Ingrediënten pita broodjes (8 medium stuks)
- 400 gram bloem
- 300 ml warm water
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde gist
- 1 theelepel zout
Zo maak je pita broodjes
Los het gist op in warm water en laat circa 10 minuten weken. Meng de bloem beetje bij beetje met het water. Kneed tot een samenhangend deeg en laat circa 10 minuten rijzen. Zout voeg je pas op het laatste moment toe om te zorgen dat het niet direct in aanraking komt met het gist. Zout gaat namelijk de werking van gist tegen.
Verwarm de oven en een bakplaat zo heet mogelijk, liefst 275 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Strooi wat bloem over het aanrecht en rol de balletjes nu uit tot een rond broodje welke aan beide kanten bedekt is met een klein beetje bloem. Leg de ronde pitabroodjes nu op de bakplaat en dek af met een schone theedoek. Zorg voor voldoende ruimte tussen de broodjes en gebruik indien nog meerdere bakplaten. Laat dit vervolgens zo’n 30 á 40 minuten rijzen.
Leg op de hete bakplaat in de oven, laat in circa 5-10 min opbollen en lichtbruin worden en haal het broodje uit de oven. Herhaal dit tot alle bolletjes gebakken zijn. (bron: 24kitchen)