Over Roos

s29218-83-of-230

Hoi, leuk dat je mijn site bekijkt. Ik wil je graag iets meer vertellen over mijn achtergrond en hoe ik tot Flowers & Freedom ben gekomen, waarin gezonde voeding en yoga de basis vormen.

Yoga
Enkele jaren geleden merkte ik, tijdens een turbulente periode in mijn werk, dat de sportschool niet meer de rust en balans bracht die ik zocht. Ik heb toen besloten om yogalessen te gaan volgen. Ik was onder de indruk van de effecten ervan en de rust die het mij gaf. Niet alleen op het moment dat ik op mijn yogamat zat maar ook in het dagelijkse leven. Het maakte mij niet alleen fysiek sterker maar tevens geestelijk, merkte dat ik bewuster in het leven ging staan en moeilijke situaties steeds beter aan kan. Dit jaar ben ik dan ook gestart met de opleiding ‘Integrale Yoga’, vanuit de behoefte mij innerlijk verder te ontwikkelen en op deze wijze meer verdieping te krijgen. Op dat moment een goede keuze omdat het mij de kracht gaf om te besluiten afscheid te nemen van het bedrijf waar ik 18 jaar gewerkt had.

Healthy food 
(Samen) koken, lekker eten loopt als een rode draad door mijn leven. Als klein meisje was ik altijd al bij mijn moeder in de keuken te vinden, nieuwsgierig meekijken hoe zij lekkere maaltijden bereidde. Ze is dan ook één van de meest inspirerende koks die ik ken. Zij heeft mij, mede door de oogst vanuit haar moestuin, geleerd te koken met seizoensproducten en dat lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn als het maar puur is. Vanuit deze gezamenlijke passie hebben we samen ook een aantal keren Italiaanse lunchen georganiseerd voor familie en vrienden: mooie gedekte lange tafels, bloemen, schalen met de meest fantastische salades en kazen die we vanuit Italië hadden meegenomen…..

Tot voor kort had ik een drukke baan in de financiële sector. Maar als ik dan thuis kwam ging ik toch altijd de keuken in. Koken geeft ontspanning; ik kan mijn creativiteit erin kwijt en het brengt mensen samen. Inmiddels ben ik naar de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch verhuisd. Een stad waar ik bijna dagelijks met mijn mandje naar de markt kan om verse seizoensproducten te kopen en inspiratie op te doen. Mijn kennis en ervaring haal ik uit de vele kookboeken die ik in de loop van mijn leven heb verzameld, de vele foodblogs en mijn reizen naar o.a. Italie.

Flowers & Freedom
Al deze ervaringen komen voor mij samen in twee woorden: Flowers & Freedom
Slechts twee woorden die samengevat de lifestyle verwoorden zoals ik in het leven wil staan !

Persoonlijke Groei, Bloei, Zijn, Ware Schoonheid, Kleur, Leven in Rust & Harmonie
Creativiteit, Vrijheid om te genieten, Ruimte, Inspiratie 

Ik hoop je met deze site te inspireren tot een gezonde lifestyle met yoga, gezond eten en rust & ontspanning.
Goede voeding voedt het lichaam en ziel en laat je stralen! Je verbindt je letterlijk met wat je eet !
Tijd voor healthy food: simpel, eerlijk, liefdevol en bewust.