Ingrediënten roze uien
- 1 grote rode ui
- 240 ml warm water
- 120 appelazijn (of andere azijn)
- 1 1/2 eetlepels suiker
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel sumak (of citroensap)
Ingrediënten voor de falafel-burger
- 400 gram kikkererwten uit blik of een pot
- 2 kleine uien, fijngesnipperd
- 8 teentjes knoflook
- Klein bosje koriander
- Klein bosje platte peterselie
- 2 theelepel komijnzaad, gemalen
- 1 eetlepel korianderzaad, gemalen
- 1/2 theelepel kaneel
- 2 eetlepels bloem
- Tabasco, naar smaak
- 1 1/2 eetlepels citroensap
- Zout en zwarte peper
Ingrediënten pittige yoghurt
- 180 ml Griekse yoghurt
- 1 1/2 theelepel tabasco
- Zout en peper
Roze uienringen:
De roze uienringen maak je door alle ingrediënten – minus de ui – te mengen in een kommetje. Snijd de ui in dunne ringen en doe ze in de kom. Laat even staan op kamertemperatuur. Ze worden het lekkerst als je ze een nacht laat staan.
Pittige yoghurt dip
Roer de tabasco door de yoghurt en maak af met zout en peper. Zet zolang in de koelkast.
Falafelburgers
Doe alle ingrediënten voor de falafelburgers in een keukenmachine en hak ze door ze te pulseren (ongeveer 45 keer). Je wil dat het goed wordt gemengd, maar het mag wel grof zijn. Haal het mengsel uit de keukenmachine en vorm er vier hamburgertjes van, ter grootte van de pitabroodjes.
Zet een grote koekenpan klaar, doe er een laagje olijfolie in en verhit op middelhoog vuur. Bak de burgers tot ze goudbruin zijn en laat ze dan even uitlekken op een stukje keukenpapier.
Verwarm de broodjes volgens de aanwijzing op de verpakking, snijd ze helemaal doormidden en bestrijk beide helften met de pittige yoghurt.
Beleg de bodem van de pita met wat blaadjes munt, leg hier de falafel op en maak af met wat roze uienringen.
Bron: Culy.nl