Mango-chutney á la Bastiana

Ingrediënten:

1 el kokosolie
2 matig rijpe mango’s (geschild in blokjes gesneden)
Een kopje rozijnen (gele)
1 rode peper
3 middelgrote rode uien
2 cm verse gember (klein gesneden of geraspt)
2 tl kerriepoeder
1 tl pimentpoeder
1 snuf kruitnagelpoeder
1 tl garam masala
1 el bruine suiker (optioneel)
Water

Eerst de uien klein snijden, bakken in de koekenpan met kokosolie, niet te lang, glazig.
Voeg toe: gember, kerriepoeder, pimentpoeder, kruitnagelpoeder en een scheut water.
Mango’s schillen en in blokjes snijden en toevoegen.
Laat het geheel sudderen tot de mango’s zacht zijn.
Dan de rozijnen en het zeer klein gesneden pepertje erbij doen.
Breng op smaak met garam masala.
Alles op een zacht vuur laten koken; ongeveer 40 minuten.
Proef de chutney en maak eventueel op smaak door bruine suiker toe te voegen.

Jampotjes  en de dekstels omspoelen met kokend water of een half uur op 100 graden in de oven.
Jampotjes vullen met kokende chutney en deksels erop doen en omgekeerd laten afkoelen buiten de koelkast.
Etiketten erop met de datum.