Kokos bonbons met chocolade, dadels, citroen

kokos-chocolade-bol

Recept 1: basisrecept
125 gr kokosrasp
3 el kokosmelk (of sojamelk)
2 el honing / agave siroop
2 el kokosolie
100 gr raw pure chocolade (optioneel rauwe cacao)
snufje zout (liefst Keltisch zeezout of Himalaya zout)
rozenwater of vanille extract (optioneel)

Doe de geraspte kokos, gesmolten kokosolie en de honing in een keukenmachine en mix tot het een kleverige massa vormt.
Maak van de kleverige massa balletjes ter grootte van een kers.
Als het mengsel te kruimelig is om mee te werken, kun je het op een snijplank in de koelkast leggen om het steviger te maken. Na 1-2 uur kan het mengsel in balletjes gekneed worden.
Breek de chocolade in stukjes en smelt het au bain-marie.
Dompel de kokosballetjes in de gesmolten chocolade en laat ze uitlekken.
Leg de bounty balletjes op vetvrij bakpapier en leg ze ten minste 1 uur voor serveren in de koelkast.
Recept 2: Kokosballetjes met dadels

4 grote Medjool dadels
125 gr kokosrasp
100 gr raw pure chocolade

De dadels moeten minimaal 3 uur weken in een bakje met water. Zet dit dus ruim van te voren klaar. De dadels zullen erg zacht worden en iets opzetten door het vocht.
Pureer de dadels glad met een staafmixer en voeg 2 tot 3 el van het weekvocht toe.
Voeg de kokos bij de dadelpasta en meng het goed door elkaar.
Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een 2 euro munt. Leg ze op een stukje bakpapier en laat de ballen een uurtje opstijven in de koelkast.
Laat de chocolade au bain marie smelten of in de magnetron.
Leg de bounty ballen op een vork en haal ze door de chocolade. Tik de vork iets af tegen de rand van je kom en laat ze uitharden op een stukje bakpapier.
Bewaar de bounty ballen in de koelkast

Recept 3. Kokosballetjes met citroen
125 gr kokosrasp
50 gr speltmeel
2 el kokosolie
2 el rauwe honing
3 el ongezoete kokosmelk
een snufje zout
1/2 citroen (rasp en sap)

Neem 1 hele cup geraspte kokos en doe dit, samen met de kokosolie (niet laten smelten), in de keukenmachine. Mix dit totdat de ingrediënten goed vermengd zijn. Voeg hier de speltmeel, kokosmelk, honing en zout  aan toen en mix het geheel weer goed. Rasp en pers een halve citroen uit en voeg ook dit toe aan het mengsel. Voeg de 3/4 cup geraspte kokos toe en mix een laatste keer. Maak kleine, gelijke balletjes van het mengsel. Neem nog een klein beetje geraspte kokos en rol de balletjes hier voorzichtig doorheen. Zet in de koelkast. Na 5 tot 10 minuutjes zijn de balletjes klaar om opgegeten te worden.

bron: http://www.sillysis.nl/