Home

collage-feestjeWat was het weer een geslaagde avond! Traditiegetrouw dek ik jaarlijks voor mijn dierbare vriendinnen een mooie gedekte tafel met smaakvolle gerechten. De Kersttijd met de dinertjes en borrels breekt weer aan en om niet met een enorm schuldgevoel de feestdagen al te beginnen heb ik gekozen voor gerechten met veel groente en garnalen, kalfoester en gravad lachs als basis. Een uitzondering maken we natuurlijk voor het dessert. Dit is een klassieker die ik al jaren met mijn verjaardag maak en waar zelfs de sapkuurtjes en afvalvoornemens even voor wijken…. ?

Bij lekker eten hoort voor mij altijd een mooie gedekte tafel met mijn favoriete servies van Gien (Milles Fleurs), kaarsjes, mijn zilveren bestek wat ik van mijn vader heb gekregen en bloemen. Yes I love it! Ik ben heel erg verwend met uitbreiding van mijn servies. Dat zijn waarschijnlijk hints voor nog meer gezellige lunches en diners…. haha…  En of het zo zou moeten zijn sloot de servieswinkel Harperink in de Vughterstraat op mijn verjaardag zijn deuren… Ik vind het jammer dat dit soort traditionele winkels uit het straatbeeld verdwijnen.

De ingrediënten voor het diner heb ik gehaald bij de Sligro, biologische Bossche markt op vrijdag en de Albert Heijn. Zorg dat alles dagvers is en reken ongeveer 6 uur voor de totale bereiding; afhankelijk van je ervaring natuurlijk. De volgende recepten heb ik bereid:

Voorgerecht: Cocktail met rivierkreeftjes, avocado en mierikwortelroom
Hoofdgerecht:
Dungesneden kalfsoester met waterkers- en brocolli salade
Quiche van pompoen, Stilton en kruisbessenjam (homemade uit moeders tuin)
Warme groentesalade van bloemkool, venkel en dragondressing
Bulgursalade met verschillende groente en feta en zongedroogde tomaatjes
Gravad lachs met gemarineerde dille
Dessert: Homemade trifle

Alle recepten vindt je onder Food recepten. Veel kookplezier en alvast fijne Kerstdagen !

Culinaire groetjes,

Roos