Ingrediënten (voor 2 personen)
Bereidingstijd: 25 minuten
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
1 blok halloumi
2 el olijfolie
2 knoflooktenen
100 g Griekse yoghurt
1 el fijngesneden dille of koriander
1 citroen
Peper en zout naar smaak
Benodigdheden:
Grillpan
Mengkom
Bereidingswijze
Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik en snijd de courgette in de lengte in dunne plakken van 1/2 cm. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd vervolgens de halloumi in repen van 1/2 cm.
Snijd of pers de knoflook en meng met de olijfolie. Besprenkel hiermee de groenten.
Verhit een grillpan met 1/2 el olijfolie op hoog vuur. Gril alle groenten 4 – 5 minuten aan elke kant. Gril vervolgens de halloumi 2 – 3 minuten aan elke kant.
Rasp de citroen en pers het sap uit. Meng de yoghurt met de dille, citroensap en -rasp. Breng op smaak met peper en zout.
Plaats alle groenten en de halloumi op elkaar en garneer met de yoghurtsaus.
Tip
Kook je voor veel mensen? Gril dan de groenten in delen. Verwarm de oven voor, zodat je de groenten in de oven warm kunt houden.