Gravad lachs gemarineerd in dille

Ingrediënten (4-6 personen)

Zalmfilet op de huid: 500 gram
Dille (1 bakje): heel fijn gesneden
Witte peperkorrels: 1 tl  (fijn gemalen met een vijzel)
Suiker: 1 1/2 el
Grove mosterd: 1 el

Marineer de zalm minimaal 24 uur van te voren.

  1. Houd een paar takjes dille achter en snijd de heel fijn. Stamp de peperkorrels fijn in de vijzel. Meng de gesneden dille en peper met het zeezout en de suiker. Bestrooi de zalmfilet aan één kant met het dillemengsel. Pak de zalmfilet in vershoudfolie en zet er voor het gewicht (conserven)blikken of iets anders zwaars op. Zet 24 uur in de koelkast.
  2. Snijd vlak voor het serveren de achtergehouden takjes dille fijn. Klop de rest van de suiker met de mosterd, azijn en olie tot een dressing. Snij de zalm in dunne plakken. Verdeel over de borden en besprenkel met de dressing.