Garnalencocktail met avocado en mierikwortelroom

 

Recept: 4 personen

ijsbergsla: in dunne reepjes gesneden; zorg dat ze knapperig zijn
Avocado: 2 (½ per persoon)
Limoensap
Garnalen of rivierkreeftjes: 200 gr (50 gr per p.p.): gekookt en gepeld
Cherry tomaatjes: 200 gr

Voor de saus
Griekse yoghurt: 6 el
Mierikwortelroom: 4 tl
Tabasco naar smaak (paar druppeltjes)
Koriander
Peterselie
Bieslook
Zeezout en peper

Optioneel
Eventueel croutons toevoegen gebakken in ansjovis olie
Benodigd hiervoor 45 gr ansjovisfilets in olijfolie en 2 sneetjes petit beurre broden
Voor een frisse smaak mango stukjes toevoegen

 

Bereiden

Saus: doe de griekse yoghurt, mierikworstelroom, het limoensap, tabasco en de fijn gesneden kruiden in een kleine kom en meng alles goed. Breng het mengsel op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

Vulling: snij de avocado fijn, sprenkel er 1 eetlepel citroensap over en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de garnalen, tomaten en stukjes ansjovis filets toe aan de saus en meng alles goed.

Snijd de slabladeren heel fijn en doe ze in een kom. Besprenkel ze met het resterende citroensap en voeg een klein beetje zeezout toe.

Opmaak: verdeel de slabladeren over vier cocktailglazen met een inhoud van ca. 300 ml. Druk ze voorzichtig aan met een lepel. Verdeel er de avocado over en dan het garnalenmengsel.  Maak af met croutons en blaadjes koriander of peterselie.
Serveer het gerecht direct