Frittata met spinazie en geitenkaas

frittata-3

Ingrediënten voor 4-6 personen
6 eieren
125 ml creme fraîche
1 rode ui
2 teen knoflook
300 verse (wilde) spinazie
2 paprika’s
10 Gedroogde cherry tomaatjes
100 gr geitenkaas
Peper en zout

De frittata maak je als volgt:

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Doe de paprika’s in een ovenschaal en laat 30 minuten gaar worden. Vervolgens snij je de paprika’s in grove repen.
Tip: je kunt eens per week een wat grotere hoeveelheid doen en deze bewaren. Gegaarde paprika’s uit de oven kun je in heel veel recepten verwerkten.

Hak de knoflook fijn en snipper de ui en fruit beide in wat olijfolie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en wok deze kort.
Breng de spinazie op smaak met peper en zout en laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
Klop de eieren luchtig met creme fraîche en breng deze op smaak met peper en zout.

Neem een quichevorm of een ovenschaal en vet deze in. Verdeel de spinazie met de rode ui en knoflook en de repen paprika’s over de bodem van de schaal.
Giet het eimengsel op de spinazie.
Breek de geitenkaas in brokjes en verdeel dit met de gedroogde tomaatjes over het ei.

Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven op 170 graden.