Grapefruit cocktail met aquafaba

Deze feestelijke smaakvolle grapefruit cocktail hebben we geserveerd als welkomstdrankje bij de Lente-Proeverij. Dit drankje maak je met aquafaba…. Aqua wat?? Het is het (kook)vocht uit een pot peulvruchten (bijvoorbeeld kikkererwten). Aquafaba is een vervanger van opgeklopt eiwit. Het geeft een heel romig karakter en feestelijke schuimkraag. Dus volgende keer als je een gerecht met bijvoorbeeld kikkererwten maakt, spoel dit vocht dan niet weg door de gootsteen. Door het luchtig en stijf te kloppen kun je er schuim, pavlova en topping voor taart mee maken.

Dit drankje maak je als volgt:
Voor 2 glazen pers je 2 rode grapefruits (300 ml) en je zeeft het sap boven een kom. Laat de kikkererwten (biologisch pot 350 ml) uitlekken en vang het vocht op. Je gebruikt alleen het vocht. Meng de grapefruitsap, het kikkerewtenvocht met 50 ml vlierbloesemsiroop (biologisch) en 1 tl Madagaskar bourbon vanille-extract (Nielsen Massey) in een shaker. Schud goed totdat er schuim ontstaat. Schenk in feestelijke glazen en versier met eetbare bloemen. Wil je dit drankje nog pittiger maken; dan kun je er een paar dunne plakjes rode peper in doen.