Chai latte

Op een retreat in Domburg heb ik voor het eerst Chai latte gedronken. Alleen al de geur van kokos en kruiden vind ik zalig!
Bij thuiskomst ben ik toen direct de keuken ingedoken en heb dit overheerlijke warme drankje gemaakt wat op een gure dagen een echte warme opkikker is,  maar biedt ook verkoeling bij een pittig gekruid Indiaas eten. Chai is het Indiase woord voor thee. Indiers zelf drinken hun thee het liefst met een flinke scheut melk.
ingredienten-chai-thee

Nodig voor 2 kopjes
Bereidingstijd: 15-20 minuten.
1 1/2 kopje melk (bijvoorbeeld amandelmelk of kokosmelk is echt een aanrader (alpro coconut original)!
1 kopje water
1 kardemompeul
1 kruidnagel
1 (roze) peperkorrel
1 kleine steranijs
1/2 tl goede kwaliteit vanille extract
duimpje verse gember, ingesneden
1 zakje zwarte thee; goed alternatief is een zakje chai thee van Zonnatura
1 klein stokje kaneel (als roerstaafje) of 1/4 tl gedroogde kaneel
Kokosbloesemsuiker of honing  of palmsuiker, naar smaak, ik gebruik meestal 2 tl kokosbloesemsuiker per kopje

Voeg alle ingrediënten in een pan en zet op hoog vuur totdat de melk kookt. Zet het vuur vervolgens laag en laat het nog een 10 minuten op laag vuur trekken. Giet vervolgens de melk door een zeefje in de kopjes. Het kaneelstokje kun je als roerstaafje gebruiken. Maakt de Chai Latte af met honing of kokosbloesem- palm suiker.

Tip: als je voor ‘gemak’ gaat heeft Simon Levelt verschillende varianten waarin alle bovenstaande ingrediënten al zitten; inclusief zwarte thee of rooibos. Mijn voorkeur heeft echter de pure variant: Yogi classic bio.

Ik zou zeggen, gewoon lekker de verschillende varianten uitproberen; geniet ervan !