Bulgursalade met pit !

Ingrediënten:

200 gram Bulgur (biologisch)
3 handjes rozijnen (sultana of donker)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 middelgrote wortel
1,5 tl komijnpoeder
1/2 tl korianderpoeder
1,5 tl chilipoeder
1/2 tl kaneelpoeder
1/2 tl kardemompoeder
1 rode paprika
1 handje amandelen
zeezout
handje koriander
100 gram kikkererwten
100 gram feta
1 el olijfolie
1 el citroensap

– Breng water aan de kook en voeg de bulgur toe; kook 10 minuten; daarna afgieten en rozijnen toevoegen en 5 minuten laten staan
– Snipper ui, snijd knoflook fijn en bak kort in olijfolie
– Snijd de wortel en paprika in kleine stukjes en voeg deze toe aan de uien en knoklook; evenals de kikkererwten en bak kort mee
– Voeg de specerijen toe in de pan en bak ook even mee
– Voeg alles samen in een ruime schaal en meng goed door
– Bak de amandelen knapperig in een pan
– Maak af met koriander, blokjes feta en zeezout

Door de vele specerijen is het een pittige salade met veel smaak!