Op een koude herfstdag heb ik deze zalig gevulde soep gemaakt. Door de toevoeging van kruiden als korianderzaad krijgt die zijn bite.
In combinatie met stukjes blauwe kaas en harde franse worst zalig voor de lunch of als maaltijdsoep.
Recept (4 personen)
500 gram rode bieten
1 ui
2 wortelen of 1 grote winterwortel
1 el geraspte gember
1 el olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen kaneel
1 blik gepelde tomaten
1 groentebouillonblokje
400 ml water
100 gram blauwe kaas
1 franse harde worst
Schil de bietjes en snij deze vervolgens in kleine blokjes. Snipper de ui en snijdt de wortel fijn. Fruit de ui, wortel en de gember in een ruime pan. Voeg de overige specerijen toe en fruit deze even mee. Voeg de bieten en tomaten erbij in de pan met 400 ml water en voeg daar het bouillonblokje bij. Laat dit in zijn geheel 45 minuten koken totdat de bietjes goed gaar zijn. Maak het geheel fijn met de staafmixer.
De soep kun je lauw of warm eten. Schep deze in een glas of op een diep bord en kruimel er wat blauwe kaas en stukjes harde worst op.
Bon appetit!