Bananen-notenbrood met kokos

bananenbrood-3-jpg

Ingrediënten:
150 gr amandelmeel
100 gr geraspte kokos
1 el kaneel
1/2 tl bakpoeer
1/2 tl zeezout
2 grote of 3 kleine bananen in schijfjes
100 gr gedroogde pruimen of abrikozen
50 gr pecannoten
50 gr amandelen
eventueel naar voorkeur andere noten of pitten toevoegen
4 eieren
3 el honing of agavesiroop
50-75 ml water
olijfolie voor invetten
bakpapier

Het bananenbrood is gezond, bevat geen gluten en weinig suiker. Je maakt deze als volgt:
Verwarm de oven op 170 graden. Vermeng de eerste 5 droge ingrediënten goed met een garde.
Meng de schijfjes banaan, pruimen of abrikozen en noten  erdoor heen.
Klop de eieren met de honing los en meng door het droge mengsel.
Giet het water erdoor tot een smeuïg mengsel.
Vet het bakblik en en leg op de bodem een strook bakpapier; vet deze ook in.
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 30 tot 40 minuten gaar.
Goed ingepakt blijft deze cake een week goed.