Ingredienten (6 personen)
Broccoli: 2 kleine stronken
Asperges: 350 gr — > optioneel
Waterkers: 75 gr
Sjalotjes: 2 X
Radijsjes: 1 bosje
Avocado: 1 stuks
Koriander
Gember: 3 cm
Miso soup (zakje): 36 gram
Mirin seasoning: 4 el
Rice Vinegar: 4 el
Sriracha hot chilisauce: ½ el
Kalfoester: 450 gram (kamertemperatuur)
Arachideolie: 2 el
Boter: 2 el
Kraanwater: 6 el
Bereiding:
Kook de broccoli roosjes enkele minuten tot ze beetgaar zijn. Pluk de waterkers van de takjes. Snijd de sjalot in flinterdunne halve ringen. Snijd de radijsjes in plakjes. Verdeel de broccoli, radijs, waterkers en sjalot over een platte schaal.
Schil en rasp de gember. Meng met de miso, mirin, rice vinegar en sriracha in een kommetje tot een dressing. Halveer de kalfsoester in de lengte. Bestrijk elke helft met een eetlepel dressing en laat een uur in de marinade staan.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalfsoester 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege Neem de pan van het vuur. Schep het vlees uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
Schenk ondertussen de rest van de dressing bij het achtergebleven bakvet en voeg de boter en het kraanwater toe. Laat op middelhoog vuur 1 min. pruttelen. Neem de pan van het vuur en besprenkel de salade ermee.