Flowers & Freedom

Lifestyle: yoga & healthy food
Recepten

Verjaardagsdiner

collage-feestje

Wat was het weer een geslaagde avond! Traditiegetrouw dek ik jaarlijks voor mijn dierbare vriendinnen een mooie tafel met smaakvolle gerechten. De Kersttijd met de etentjes en borrels breekt weer aan en om niet met een enorm schuldgevoel de feestdagen te beginnen heb ik gekozen voor gerechten met veel groente, garnalen, kalfoester en gravad lachs als basis. Een uitzondering maken we natuurlijk voor het dessert. Dit is een klassieker die ik al jaren met mijn verjaardag maak en waar zelfs de sapkuurtjes en afvalvoornemens even voor wijken…. 🙂

Bij lekker eten hoort voor mij altijd een mooie gedekte tafel met mijn favoriete servies van Gien (Milles Fleurs), kaarsjes, mijn zilveren bestek wat ik van mijn vader heb gekregen en bloemen. Yes I love it! Dit jaar ben ik heel erg verwend met uitbreiding van mijn servies; waarschijnlijk hints voor nog meer gezellige lunches en dinners…. haha…  En of het zo zou moeten zijn sloot mijn favoriete servieswinkel Harperink in de Vughterstraat in Den Bosch op mijn verjaardag zijn deuren… Ik vind het jammer dat dit soort traditionele winkels uit het straatbeeld verdwijnen.

Dan even over de verschillende recepten. De ingrediënten voor het diner heb ik gehaald bij de Sligro, biologische Bossche markt op vrijdag en de Albert Heijn. Zorg dat alles dagvers is en reken ongeveer 6 uur voor de totale bereiding; afhankelijk van je ervaring natuurlijk. De volgende recepten heb ik bereid:

Voorgerecht: Cocktail met rivierkreeftjes, avocado en mierikwortelroom
Hoofdgerecht:
Dungesneden kalfsoester met waterkers-, broccoli salade
Quiche met pompoen, Stilton en kruisbessenjam
Salade met groente uit de oven en dragondressing
Bulgursalade met groente, feta en zongedroogde tomaten
Gravad lachs gemarineerd in dille
Dessert: Trifle ‘the only one’

Alle recepten vindt je onder Food recepten. Veel kookplezier en alvast fijne Kerstdagen !

Culinaire groetjes,

Roos

 

Wanneer je nieuwe blogs wilt ontvangen, schrijf je dan in. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *